Bakade ägg med ricotta och spenat

Bakade ägg med ricotta och spenat

Förrätt

  • 2

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 100 g ricotta
  • 90 g vispgrädde
  • Apelsinzest från en halv apelsin
  • 200 g färsk spenat
  • 1 tesked olivolja
  • 20 g lättsaltat smör
  • 2 ägg
  • Salt och peppar

Förberedelse

Värm ugnen till 180 °C.

Finhacka schalottenlök och zest från en halv apelsin.

Blanda ricotta och grädde i en skål. Tillsätt hackad schalottenlök, apelsinzest och krydda.

Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt sedan smöret. Tillsätt spenaten. Tillsätt bladen. Krydda.

Fördela spenaten i de två miniformarna, tillsätt grädden.

Knäck ett ägg i varje miniform.

Sätt locken på formarna och grädda i 10 minuter.

Servera direkt.