Blödande häxfingrar

Blödande häxfingrar

Förrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 6 varmkorvar
  • Ett paket smördeg
  • Mandelspån
  • 1 vispad äggula med en droppe mjöl (till glasering)
  • Ketchup

Förberedelse

Dela korvarna på mitten.

Rulla ut smördegen och skär ur rektanglar i samma längd som de halva korvarna,

Rulla varje halv korv i smördegen och pensla kanterna med glasering för att limma ihop.

Pensla varje ”finger” med glasering och sätt ett mandelspån i enda änden som nagel.

Gör veck med kniven för att skapa knogar.

Grädda i ugnen i 20 till 25 minuter tills de är gyllenbruna.

Låt dem svalna i 10 minuter och servera därefter med ketchupstänk för en blodig touch.