Cajunkyckling med grönsakskompott

Cajunkyckling med grönsakskompott

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk oregano
  • 2 tsk milt paprikapulver
  • 1 tsk torkade chiliflingor
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 tsk olivolja
  • 2 medelstora tomater, grovhackade
  • 2 liten rödlök, grovhackad
  • 1 medelstor grön paprika, grovhackad
  • 2 msk grovhackad färsk koriander
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk färsk limejuice.

Förberedelse

Avlägsna skinnet från kycklingfiléerna. Blanda alla marinadingredienserna i en stor skål.

Vänd ner kycklingen så att alla delar täcks av marinaden. Täck och låt stå i kylen i 15 minuter.

Gör under tiden en härlig grönsakskompott. Blanda alla grönsakerna och de hackade örterna i en skål. Gör en dressing på olivoljan och limejuicen, häll över kompotten och blanda.

Stek kycklingen i en lätt oljad Tefal stekpanna med non-stickbeläggning i ca 15-20 minuter tills den är ordentligt genomlagad.

Servera kycklingen med grönsakskompotten.