Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Smält fettet, sirapen och mjölken på låg värme i en Tefal stekpanna (18 cm), utan att det börjar koka.
Ta bort från plattan och låt svalna i 3 minuter.
Använd en sil för att sikta ner florsockret och kakaopulvret i en skål. Häll 2 msk av florsocker- och kakaoblandningen i en stekpanna och vispa riktigt hårt med en träslev. Vispa ner resten av florsocker- och kakaoblandningen 2 msk åt gången. Kom ihåg att det är viktigt att tillsätta florsockerblandningen i små doser och blanda allt ordentligt innan du tillsätter mer.
Om du tillsätter för mycket åt gången kommer det att misslyckas.
Fortsätt tillsätta florsockerblandningen tills det blivit riktigt stelt. Låt svalna något och forma sedan till bollar
Häll chokladströssel och färgat strössel i två olika skålar och rulla varje boll i någon av skålarna. Lägg i pappersbakformar och låt dem svalna i kylen i 2-3 timmar. Förvara dessa godbitar i en lufttät matlåda på ett svalt ställe i upp till fyra dagar.