Enkel pasta med tomatsås

Enkel pasta med tomatsås

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • Olivolja
  • 1 liten bunt basilika, med plockade blad och finhackade stjälkar
  • 1 färsk röd chili
  • 2 burkar à 400 g italienska plommontomater av hög kvalitet
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Rödvinsvinäger
  • 455 g av din favoritpasta
  • 1 stor näve färskriven parmesan

Förberedelse

Stek vitlöken varsamt i lite olivolja med de hackade basilikastjälkarna och den hela chilin. Stick ett hål i chilin med en kniv så att den inte exploderar under tillagningen!

Lägg i tomaterna (låt dem vara hela i detta skede). Krydda lätt med havssalt och nymalen svartpeppar, låt det sedan sjuda i ca 30 minuter.

Ta ur chilin och mosa sedan tomaterna med en sked. Salta och peppra extra vid behov, och häll sedan i en skvätt rödvinsvinäger för att ge såsen lite sting. Rör ner de plockade basilikabladen.

Lägg under tiden i din pasta i din pastakastrull med saltat kokande vatten. Koka enligt anvisningarna på paketet och häll av vattnet.

Häll över såsen och blanda tills pastan är täckt. Servera med en stor näve parmesan.