Fetaostpasta

Fetaostpasta

Huvudrätt

  • 2

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 100 g okokt farfalle
  • 24 körsbärstomater
  • 180 g fetaost
  • 4 basilikablad
  • Citronzest från en halv citron
  • 1 matsked pinjenötter
  • Salt och peppar
  • 2 matskedar olivolja

Förberedelse

Koka farfalle-pasta i saltat vatten tills den är al dente. Sila bort vattnet och tillsätt en matsked olivolja, rör om och ställ åt sidan.

Värm ugnen till 220 °C.

Dela körsbärstomaterna på hälften. Finhacka basilikan.

Blanda körsbärstomaterna i en skål med basilika, citronzest och pinjenötter.

Tillsätt en matsked olivolja, krydda och fördela i miniformarna.

Skär fetaost i stora tärningar och lägg dem över körsbärstomaterna.

Sätt på locken på formarna och grädda i 20 minuter.

Ta ut formarna och ta bort locken. Tillsätt pasta, blanda och servera direkt.