Fish and Chips

Fish and Chips

Mellanmål

  • 7

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 liter vegetabilisk olja till fritering
  • Salt
  • 4 x 200 g filéer av kolja eller torsk, med skinn och utan ben
  • 1 cup vetemjöl
  • 1 cup öl
  • 2 ägg, separerade - vitorna vispade och gulorna i smeten
  • 1,1 kg mjölig potatis - skalade och skurna till stora pommes

Förberedelse

Häll all olja i en djup panna eller en fritös, värm till 150 °C.

Blanchera de skivade potatisen i olja i ca. 4 minuter eller tills de blivit mjuka med inte färgade.

Blanda ihop mjölet och ölen, rör ned gulorna och vänd sedan ner de vispade äggvitorna.

Höj värmen till 170 °C. och fritera potatisen tills den blivit gyllenbruna.

Doppa fisken i smeten och fritera i några få minuter tillsammans med potatisen tills den blivit gyllenbrun.

Låt rinna av på hushållspapper, strö över salt och servera med bröd och smör, ättiksgurka och inlagda ägg.