Fläskkotletter med chipotle och ananas

Fläskkotletter med chipotle och ananas

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Mellan

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1/3 cup (75 ml) ketchup
  • 2 msk (30 ml) farinsocker
  • 1 msk (15 ml) hackad chipotle i adobosås
  • 1 msk (15 ml) Worcestershiresås
  • 1 tsk (5 ml) mald kummin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3/4 tsk (4 ml) salt, 1/2 tsk peppar
  • 4 benfria fläskkotletter, ca. 2,5 cm tjocka och 175 g/styck
  • 4 ananasringar
  • Hackade färska korianderblad
  • Limeklyftor

Förberedelse

Vispa ketchupen med farinsockret, chipotlen, Worcestershiresåsen, kumminen och vitlöken. Tillaga i mikrovågsugn på hög värme, i ca. 2 minuter eller tills den är varm och bubblar. Strö salt och peppar på både sidor av varje fläskkotlett. Pensla lite av ketchupblandningen över kotletterna.

Välj programmet ”Korv/fläsk/lamm” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga fläskfiléerna på grillen och stänga locket.

Grilla tills indikatorlampan har blivit orange. Flytta fläskkotletterna till en tallrik och täck med aluminiumfolie. Låt vila i 5 minuter. Pensla under tiden lite av den resterande ketchupblandningen över ananasringarna.

Välj programmet ”Manual Mode” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga ananasen på grillen och stänga locket.

Grilla i 3 till 5 minuter tills de fått tydliga grillränder. Lägg ananasringarna på fläskkotletterna och pensla med den resterande såsen. Strö över koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.

Tips: Chipotle i adobosås finns på de internationella eller latinamerikanska hyllorna i välsorterade mataffärer. Både färsk och konserverad ananas kan användas till detta recept.