Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Blötlägg brödet, med skorpan på, i mjölk.
Tvätta tomaterna men låt stjälkarna sitta kvar.
Skär av topparna och lägg dem åt sidan.
Gröp ur innanmätet på tomaterna med en tesked. Salta inuti tomaterna.
Vänd dem och låt dem rinna av på ett absorberande hushållspapper.
Låt överflödig mjölk från brödet rinna av.
Skär köttet i 2,5 cm stora tärningar.
Skär bort överflödigt fett och brosk.
Sätt i bladet i rostfritt stål.
Lägg i löken, vitlöken och persiljan.
Kör på hastighet 2 i 10-15 sekunder tills det blivit finhackat. Lägg i det tärnade köttet, det avrunna brödet, timjan, rosmarin, tomatpurén, Worcestershiresåsen, salt och peppar.
Kör på hastighet 2 i 20-30 sekunder tills allt blivit finhackat.
Fyll tomaterna med köttblandningen.
Lägg dem på en ugnssäker tallrik, sätt tillbaka topparna och häll över lite olivolja.
Baka i ugnen som förvärmts till 220 °C, i cirka 40-50 minuter.
Servera direkt.