Grillad rib eye steak med chimichurrisås

Grillad rib eye steak med chimichurrisås

Huvudrätt

  • 2

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
  • 1 msk (15 ml) citronjuice
  • 4 vitlöksklyftor, extra finhackade
  • 1 tsk (5 ml) salt, 1 tsk peppar, separat
  • 1/2 tsk (2 ml) chiliflingor
  • 1 lagerblad
  • 3 msk (45 ml) olivolja
  • 1/2 cup (125 ml) extra finhackade färska persiljeblad
  • 2 rib eye-biffar, ca. 175 g/styck

Förberedelse

Blanda vinägern med citronjuicen, vitlöken, hälften av saltet och pepparn, chiliflingorna och lagerbladet. Vispa ner olivoljan tills det blandats ordentligt; rör ner persiljan. Låt stå i minst 15 minuter; ta ur lagerbladet.

Torka under tiden varje köttbit torr med hushållspapper. Strö över det resterande saltet och pepparn på båda sidor av varje biff.

Välj programmet ”Rött kött” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga biffarna på grillen och stänga locket.

Tillaga tills indikatorlampan har ändrats till färgen för önskad tillagning; gul för rare, orange för medium och röd för well done. Flytta biffarna till en tallrik och täck med aluminiumfolie. Låt vila i 5 minuter. Servera biffarna med chimichurrisås vid sidan av.

Tips: Njut av sommarskörden genom att servera biffarna med grillad majs och skivade färska frilandstomater. Byt ut köttet mot valfri biffstek av hög kvalitet som t.ex. ryggbiff om så önskas.