Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Blanda vinet, citronjuicen, löken, vitlöken och hälften av saltet och pepparn i en liten kastrull på medelhög värme. Låt koka upp och sjuda tills det reducerats till cirka 2 msk (30 ml). Ta bort från plattan och låt svalna i 1 minut. Vispa ner det kalla smöret i vinblandningen, några tärningar åt gången, tills det blandats helt; ställ åt sidan och håll varm.
Lägg varje hummerstjärt på sin platta sida; för in spetsen på en rejäl kockkniv vid stjärtens bas. Tryck ner med ett fast tag och skär genom skalet och tre fjärdedelar ner i köttet. Öppna hummerstjärtarna som en bok. Krydda hummern med resten av saltet och pepparn.
Välj programmet ”Fisk/skaldjur” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga hummern på grillen och stänga locket.
Grilla tills indikatorlampan har blivit gul. Servera hummern med den varma smörsåsen och citronklyftorna.
Tips: Håll såsen varm genom att ställa serveringsskålen ovanpå en kastrull med hett vatten och täck med aluminiumfolie. Servera hummern som en aptitretare på en bädd av bladsallad, eller som en förrätt tillsammans med vilt långkornigt ris och ångkokt sparris.