Hemlagade chokladcrêpes

Hemlagade chokladcrêpes

Efterrätt

  • 6

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • Crêpessmet:
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g socker
  • 50 g majsstärkelse
  • 60 cl mjölk
  • 40 g smör
  • 6 ägg
  • 1 nypa salt
  • Topping: 200 g hackad choklad

Förberedelse

Värm mjölken, sockret och saltet i en kastrull utan att låta det koka.

Lägg i chokladen och smöret, rör sakta

Blanda mjölet och majsstärkelsen i en stor skål. Gör ett hål i mitten och knäck äggen däri. Blanda noga.

Häll försiktigt chokladblandningen i skålen och låt smeten vila en timme.

Stek crêpsen.