Kalvschnitzel med tomatsås

Kalvschnitzel med tomatsås

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 4 kalvschnitzlar
  • 110 g riven parmesan
  • Vetemjöl smaksatt med salt och peppar
  • 200 g brödsmulor från färskt vitt bröd
  • Färsk tomatsås
  • Hackad färsk basilika
  • Till smeten: 1 ägg, 1 msk olja, salt och peppar.

Förberedelse

Banka ut schnitzlarna så att de blir jämna. Blanda parmesanen och brödsmulorna tillsammans. Gör äggsmeten genom att vispa ett ägg med 1 msk olja, salt och peppar.

Doppa schnitzlarna först i det smaksatta mjölet och sedan i äggsmeten och täck till sist med brödsmulorna. Låt svalna i minst 30 minuter.

Fritera i ca. 5-7 minuter. Låt rinna av ordentligt. Servera med färsk tomatsås smaksatt med hackad basilika.