Krispiga dumplings med pilgrimsmussla, pistasch och parmesan

Krispiga dumplings med pilgrimsmussla, pistasch och parmesan

Förrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Avancerat

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 80 g parmesan i bit
  • 40 g osaltade pistaschnötter
  • 5 cl pistascholja
  • 3 brick pastry-ark (en sorts filodeg) (1 ark till 3 dumplings)
  • 20 g smör
  • 2 cl vegetabilisk olja
  • Flingsalt och peppar

Förberedelse

Grovhacka pistaschnötterna. Hyvla osten i tunna strimlor. Marinera musslorna i lite pistacholja och krydda med salt och peppar. Smält smöret och blanda med oljan.

Fukta brick pastry-arken med smörblandningen.

Skär arken i tre tredjedels cirklar. Lägg lite pistasch i mitten på varje bit.

Lägg en mussla på toppen och garnera med parmesanstrimlorna. Försegla för att skapa en dumpling runt musslan. Börja med att steka ostsidan. Stek på varje sida tills dumplingsen är gyllenbruna.

Servera med rucola och späda salladsblad.