Kryddig couscous med grönsaker

Kryddig couscous med grönsaker

Huvudrätt

  • 6

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 6 stora schalottenlökar
  • 10 regnbågsmorötter
  • 200 g butternutpumpa
  • 4 rovor
  • 12 aprikoser
  • 150 g kikärter
  • 2 kanderade citroner
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 1 tesked mald ingefära
  • 0,5 tesked gurkmeja
  • 0,5 tesked chiliflingor
  • 0,5 tesked cayennepeppar
  • 1 tesked havssalt
  • 4 matsked olivolja
  • 400 ml varm grönsaksbuljong
  • Persilja
  • Förslag på tillbehör:
  • Couscous
  • Harissa
  • Lime
  • Koriander

Förberedelse

Värm ugnen till 190 °C.

Skala schalottenlökarna. Hacka inte lökarna utan håll dem hela.

Skala morötterna och skiva i diagonala bitar.

Skär butternutpumpan i kuber.

Skala och skär rovorna i klyftor.

Skär de kanderade citronerna på mitten.

Lägg i schalottenlök, morötter, rovor och kanderade citroner i grytan. Tillsätt alla kryddor, olivolja och rör om. Häll i varm grönsaksbuljong.

Koka med locket på i 15 minuter.

Tillsätt sedan aprikoserna och kikärterna och koka i 30 minuter.

Förbered couscousen under tiden.

Servera grönsakscouscousen med ett nypa koriander och en skvätt limejuice. Tillsätt en skvätt harissa i buljongen för lite extra krydda.