Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Lägg de torkade chilifrukterna i en liten skål, och täck nätt och jämnt med kokande vatten, låt sedan rehydrera i 5 minuter. Skala och grovhacka under tiden ingefäran, vitlöken och schalottenlökarna, och lägg det sedan i en matberedare tillsammans med korianderfröna, gurkmejan, de torkade chilifrukterna och vattnet som de legat i. Smaksätt med en nypa havssalt och svartpeppar, och mixa sedan till en slät paste.
Skala och skär galangalen i tunna stavar. Trimma citrongräset, ta bort de yttre bladen och banka försiktigt. Sätt en medelstor gryta med non-stickbeläggning på medelhög värme och häll i en skvätt olja. Skiva biffen i 3 cm stora bitar och stek tills de fått färg på alla sidor, häll sedan över köttet på en tallrik (du kan behöva göra detta i omgångar). Sänk värmen till medellåg och lägg i pasten. Stek i cirka 10 minuter, till den torkat upp och doftar fantastiskt - se dock till att det inte bränner vid! Tillsätt citrongräset och galangalen i stekpannan och stek någon minut till. Häll i 300 ml vatten, sockret, kaffirlimebladen, det brynta köttet och köttsaften. Koka upp varsamt, och sänk värmen till låg så fort det börjar bubbla, och täck löst. Låt sjuda i ca 4 timmar, eller tills köttet är mört och såsen har reducerats helt. Rör om då och då under tiden.
När det är ca en halvtimme kvar, är det dags att göra flatbreads. Förvärm ugnen till 150 ºC/300 ºC/gas 2. Rosta kumminfröna på medelstor stekpanna med non-stickbeläggning på medelhög värme, och häll sedan ner i en skål. Tillsätt de resterande flatbreadingredienserna och blanda ihop med dina händer till du får en slät deg. Knåda på en mjölad yta i några minuter, dela sedan upp degen i 6 lika stora bollar. Rulla ut varje boll till en 12 cm stor cirkel, ca 2-3 mm tjock. Skär små hack i mitten på varje flatbread och ställ åt sidan. Sätt stekpannan på plattan med medelhög värme och häll i en skvätt olja när den blivit varm. Stek varje flatbread lätt i ca 3 minuter på varje sida, eller tills de fått en fin gyllenbrun färg, och håll dem varma i ugnen tills de ska serveras.
Torka ur stekpannan och sätt den åter på plattan. Rosta den torkade kokosen tills den är lätt gyllenbrun och häll ner i en liten skål. När köttet är mört tar du av locket och höjer till hög värme. Häll över den torkade kokosen och kokosmjölken, och koka bort den resterande vätskan, så att du får ett mörkt och klibbigt kött - låt det inte bränna vid, med låt det få en djup mörk färg. Servera med kryddiga flatbreads och fluffigt ris, skiva och strö över chilin.