Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
*Blötlägg musslorna i stor mängd vatten i 2 timmar. Byt vatten två eller tre gånger.
*Skölj musslorna och koka dem på hög värme i din TEFAL-kastrull tills de öppnas. Lämna dem i ett durkslag men behåll kokvattnet.
*När termosignalen har blivit röd I din TEFAL-kastrull, smält smör och fräs den hackade schalottenlök. Koka med vinäger tills det nästan helt avdunstat.
*Häll i den filtrerade saften från musslorna. När det kokar, sänk ner värmen och tillsätt grädden. Låt tjockna i några minuter och filtrera.
*Häll tillbaka såsen i kastrullen och tillsätt lite salt och peppar och en matsked hackad persilja. Låt det hela puttra på låg värme.
*Placera dina musslor på ett fat. Häll såsen över dem och blanda väl. Toppa med hackad persilja.