Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Skär köttet i stora kuber på 4–5 cm.
Skala morötterna och skär dem i skivor, hacka löken.
Skär baconet i stora strimlor.
Dela champinjonerna på hälften.
Värm oljan i grytan, tillsätt smöret och bryn köttbitarna.
Ta bort köttet.
Stek den hackade löken och morötterna i grytan i 10 g smör.
Lägg i köttet, tillsätt vitlök (oskalad), häll i vinet. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda med locket på i 2 timmar och 30 minuter på låg värme.
Ta bort köttet och blanda såsen.
Stek bacon, lök och svamp i resten av smöret. Ställ åt sidan.
Tillsätt såsen i grytan och koka i 10 minuter på medelvärme.
Tillsätt köttet och sedan garneringen, värm i 5 minuter och servera bœuf bourguignon med potatismos och toppa med hackad persilja.