Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
* Värm ugnen till 200 ° C.
* Värm upp din TEFAL-panna tills termosignalen blir jämn mörkröd. Det betyder att din stekpanna är redo att laga mat. Värm upp olivoljan och tillsätt kycklingen och stek i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Vänd och stek igen tills den är gyllenbrun överallt.
* Tillsätt lök, paprika och vitlök och stek i ca 3 minuter eller tills löken är genomskinlig.
* Lägg kycklingen på en tallrik. Rör oliver, soltorkad tomat, basilika, oregano, persilja och ris i pannan; låt riset suga upp all saft. Lägg tillbaka kycklingbitarna i pannan ovanpå riset; tillsätt tomaterna och buljongen.
* Koka upp allt och vänd kycklingen i såsen innan du sätter pannan i ugnen. Täck med folie och baka i cirka 40 minuter tills riset har mjuknat. Ta bort folien och sätt ugnen på grill/stek på medium värme och grilla ytterligare 8-10 minuter eller tills kycklingen är krispig och gyllene.
* Krydda med lite salt och strö över hackad persilja. Riv lite parmesan över toppen för ännu mer smak.