One pot-pasta med parmesan

One pot-pasta med parmesan

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 100 g chorizo
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 matsked olivolja
  • 350 g penne
  • 500 ml vatten
  • 10 körsbärstomater
  • 200 g hackade tomater
  • 1 matsked mascarponeost
  • Några färska basilikablad
  • 1 matsked pinjenötter
  • 1 mozzarellaost
  • 50 g riven parmesan
  • Salt och peppar

Förberedelse

Finhacka lök och vitlök. Skär chorizo i skivor och skär tomaterna på hälften. Hacka mozzarellan.

Stek lök, vitlök, chorizo och körsbärstomater i olivolja i grytan i 2 minuter.

Tillsätt penne, vatten, hackade tomater och koka upp. Sänk sedan värmen och koka i 10 minuter på medelvärme tills vätskan har absorberats helt.

Värm ugnen.

Ta bort från värmen, tillsätt mascarponeost, hackad basilika och pinjenötter. Krydda och rör om.

Strö över mozzarella och parmesan.

Grädda i nedre delen av ugnen i 6 minuter (beroende på ugnens effekt).

Servera direkt.