Oxfilé med svamp och grönmögelost

Oxfilé med svamp och grönmögelost

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 4 oxfilébiffar, ca. 150 g/styck
  • 1 tsk (5 ml) salt, 1 tsk peppar, separat
  • 1 msk (15 ml) smör
  • 250 g skivade skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 / 2 tsk (2 ml) torkade timjanblad
  • 2 msk (30 ml) balsamvinäger
  • 1/4 cup (50 ml) finhackade färska persiljeblad
  • 30 g grönmögelost, smulad

Förberedelse

Torka varje köttbit torr med hushållspapper. Krydda dem med hälften av saltet och hälften av pepparn.

Välj programmet ”Rött kött” och tryck på ”OK”. Smörj plattorna lätt med matlagningssprayet. När den lila indikatorlampan har slutat blinka, är det dags att lägga biffarna på grillen och stänga locket.

Tillaga tills indikatorlampan har ändrats till färgen för önskad tillagning; gul för rare, orange för medium och röd för well done. Flytta biffarna till en tallrik och täck med aluminiumfolie. Låt den vila i 5 minuter innan servering.

Smält under tiden smöret i en stor stekpanna med non-stickbeläggning på medelvärme. Lägg i svampen, vitlöken, timjan och resterande salt och peppar. Stek i 5 minuter eller tills de blivit mjuka och gyllenbruna, rör om då och då. Häll i balsamvinägern. Ta bort stekpannan från plattan och strö över persiljan, Servera oxfilébiffarna med svampblandningen och den smulade grönmögelosten.

Tips: Fluffigt potatismos och krispiga gröna bönor är de perfekta tillbehören för en enkel, men samtidigt elegant maträtt. Filé är en väldigt mager köttbit och kan därför bli torr om den överlagas. Tillaga därför inte biffarna mer än medium.