Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Blanda mjölet och saltet i en stor skål. Gör ett hål i mitten och knäck i äggen och hälften av mjölken.
Vispa med en visp eller träslev. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret gradvis, medan du vispar kraftfullt tills konsistensen liknar tunn grädde.
Vispa tills alla klumpar är borta. Det går även bra att använda en mixer eller matberedare för att blanda smeten. Häll smeten i en kanna, så att det blir lättare att hälla den i pannan. Innan du steker den första pannkakan, häller du 1/2 tsk matlagningsolja i pannan.
Du behöver inte tillsätta mer olja förrän du har stekt den fjärde eller femte pannkakan. Ställ Tefal Thermospot pannkakspanna på plattan med medelhög värme. Med Tefal Thermospot-kollektionen slipper du gissa när pannan är tillräckligt varm, tack vare dess speciella värmekänsliga område som ändrar färg när den är redo att användas.
Häll så mycket smet att du täcker pannans botten med en tunn hinna, genom att röra den medsols och luta den försiktigt. När det börjar synas bubblor på ytan och pannkakan börjar sätta sig, drar du pannan från värmen och skakar den tills pannkakan lossnat.
Stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Knepet för att vända en pannkaka i luften är att göra ett snabbt ryck medan du lutar pannan framåt så att pannkakan lossnar, och sedan vända den med en snabb rörelse uppåt, utåt och tillbaka, med hjälp av handleden. Sedan ska pannkakan fångas i stekpannan med den ostekta sidan nedåt.
Om du inte känner dig trygg med att vända pannkakor i luften, för du in en stekspade med non-stickbeläggning under pannkakan för att vända den.
Stek den andra sidan tills den blivit gyllenbrun och låt sedan pannkakan glida ner på en tallrik. Servera på det traditionella sättet med citronjuice och strösocker. Eller välj jordgubbssås, skivad banan och chokladsås, tonfiskröra eller jordgubbar och grädde.