Pilgrimsmusslor à la Provencale

Pilgrimsmusslor à la Provencale

Förrätt

  • 4

    Antal personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Avancerat

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 liten lök, finhackad
  • 560 g tomater, skalade, urkärnade och tärnade
  • 1 msk olja
  • 3 msk osaltat smör
  • 20 pilgrimsmusslor, färska eller frysta, avtorkade
  • 8 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk finhackad färsk persilja
  • 1 msk färska brödsmulor
  • Färsk slätbladig persilja, till garnering

Förberedelse

Värm olivoljan på låg värme i en stekpanna.

Häll i den hackade löken och stek varsamt, med lock på, i 5 minuter, tills den blivit mjuk och genomskinlig.

Tillsätt tomaterna, och låt koka utan lock i 20 minuter tills den blivit tjock och mosig. Rör om då och då.

Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt sedan smöret vid hög värme. När det har smält och fräser, lägger du ner pilgrimsmusslorna i pannan och steker på hög värme i 2 minuter på varje sida.

Ta upp dem och låt överflödig olja rinna av på tillknycklat hushållspapper.

Ta pannan från plattan, lägg ner vitlöken och rör om.

Tillsätt persiljan och brödsmulorna och blanda ordentligt.

Servera genom att lägga en klick tomatsås i mitten av varje tallrik och lägg fem musslor runt den. Toppa med vitlöksblandningen och servera direkt, garnerat med persiljebladen.