Ryska potatisplättar

Ryska potatisplättar

Sidorätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 1 kg vinterpotatis
  • 110 g riven parmesan.
  • 100 g vetemjöl
  • 1 ägg, separerat
  • En nypa salt
  • 150 ml mjölk
  • 1 msk olja

Förberedelse

Gör smeten genom att blanda mjöl och salt i en skål.

Gör ett hål i mitten och lägg i äggulan, mjölk och olja.

Vispa kraftigt tills smeten är slät och klumpfri.

Vänd försiktigt ner det hårt vispade äggviteskummet.

Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor.

Strö över den rivna parmesanen.

Täck med smeten och fritera i 4-5 minuter.

Låt rinna av och servera.