Småkakor med smält choklad inuti

Småkakor med smält choklad inuti

Efterrätt

  • 6

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 50 g mjöl
  • 150 g socker
  • 90 g hackad mörk choklad
  • 90 g smör
  • 1 cup florsocker

Förberedelse

Smält smöret och chokladen tillsammans i ett vattenbad.

Separera äggens vitor och gulor.

Häll i sockret i skålen med äggulor och blanda ordentligt: om det inte blir tillräckligt blandat kan sockret ”tillaga” äggulorna. Blanda ordentligt tills du får en riktigt krämig konsistens.

Häll i mjölet.

Så fort chokladblandningen har smält, häller du den i smeten och blandar ordentligt.

Tillsätt en nypa salt i skålen med äggvitor och vispa till ett fast skum. Häll försiktigt äggviteskummet i smeten och och blanda varsamt.

Häll smeten i facken på Proflex muffinsplåt (inte mer än två tredjedelar av den totala höjden, eftersom muffinsen sväller när den gräddas).

Grädda med termostaten på 7 i 25 minuter.

Låt dem svalna innan du lossar dem från plåten.

Om du vill kan du dekorera kakan med florsocker.