Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Smält smöret och chokladen tillsammans i ett vattenbad.
Separera äggens vitor och gulor.
Häll i sockret i skålen med äggulor och blanda ordentligt: om det inte blir tillräckligt blandat kan sockret ”tillaga” äggulorna. Blanda ordentligt tills du får en riktigt krämig konsistens.
Häll i mjölet.
Så fort chokladblandningen har smält, häller du den i smeten och blandar ordentligt.
Tillsätt en nypa salt i skålen med äggvitor och vispa till ett fast skum. Häll försiktigt äggviteskummet i smeten och och blanda varsamt.
Häll smeten i facken på Proflex muffinsplåt (inte mer än två tredjedelar av den totala höjden, eftersom muffinsen sväller när den gräddas).
Grädda med termostaten på 7 i 25 minuter.
Låt dem svalna innan du lossar dem från plåten.
Om du vill kan du dekorera kakan med florsocker.