Smulpaj med röda bär

Smulpaj med röda bär

Efterrätt

  • 2

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • Smulröra:
  • 35 g smör skuren i bitar
  • 20 g hasselnötspulver
  • 30 g mjöl
  • 15 g farinsocker
  • 20 g strösocker
  • Bär:
  • 200 g blåbär
  • 100 g hallon
  • 1 matsked strösocker
  • 1 tesked citronsaft

Förberedelse

Värm ugnen till 210 °C.

Blanda alla smulingredienser i en skål tills blandningen liknar brödsmulor.

Blanda bär med socker och citronsaft i en skål. Fördela bärblandningen i de två miniformarna och strö smulblandningen ovanpå.

Grädda i 15 minuter.

Servera varmt eller kallt.