Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Skär den vita delen av purjolöken i små skivor.
Skala morötterna och skär dem i små bitar.
Skär svampen och de kanderade citronerna på mitten.
Finhacka schalottenlöken.
Skär laxen i stora tärningar.
Värm oljan i grytan, tillsätt smöret och stek purjolök, morötter, svamp, citron och schalottenlök på medelvärme i 5 minuter. Rör om ofta så att garneringen inte blir bränd.
Tillsätt vitt vin och låt sjuda i 5 minuter så att hälften kokar bort.
Tillsätt grönsaksbuljongen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda med locket på i 12 minuter.
Blanda grädden med äggulan i en skål, krydda med salt och peppar och häll grädden i grytan. Koka på mycket låg värme i 3 minuter.
Tillsätt laxbitarna och koka i ytterligare 5 minuter med locket på.
Servera med ris och toppa med färsk dill.