Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Vilotid
Smula jästen i en liten skål, tillsätt 1 matsked ljummet vatten och rör om tills blandningen är jämn.
Tillsätt mjöl, frön och varmt vatten i skålen. Knåda degen tills den är jämn.
Tillsätt bakpulvret och blanda.
Tillsätt salt och knåda degen tills den är jämn, mjuk och inte fastnar i skålen.
Forma degen till en boll och täck skålen med en fuktig trasa. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 1 timme och 30 minuter. Degen ska jäsa till dubbel storlek.
Ta ut degen och knåda försiktigt.
Lägg bakplåtspapper på botten av grytan.
Lägg degen i grytan, sätt på locket och låt jäsa i 30 minuter i ett varmt rum eller i en varm ugn som har stängts av.
Ta bort locket och gör några snitt på toppen av degen. Strö lite mjöl över degen.
Sätt på locket igen och grädda i 40 minuter på 230 °C. Sätt degen i ugnen innan du sätter på värmen.
Ta bort locket och grädda i 5 minuter tills brödet har fått en brun yta.
Ta ut brödet och låt det svalna på ett ugnsgaller.