Spenatsallad

Spenatsallad

Förrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

Ingredienser

  • 12 skivor bacon
  • 1/2 cup cidervinäger
  • 3 msk canolaolja
  • 1 tsk socker
  • 1/4 tsk senapspulver
  • 1 lb spenat, skuren eller riven i små bitar
  • 1/2 cup rödlök, tunt skivad och skivorna halverade
  • 12 extra små oliver

Förberedelse

Vi använder bacon i detta recept, men mycket lite baconfett.

Stek baconet på medelvärme i en stekpanna med lock tills det blivit krispigt, och häll kontinuerligt av fettet. Spara 2 tsk av fettet.

Torka det stekta baconet torrt med hushållspapper och ta bort allt fett med händerna. Bryt eller hacka det resterande magra baconköttet, med allt synligt fett borttaget, till 2,5 cm långa bitar (om baconet redan är tillagat klipper du bort det synliga fettet).

Blanda vinägern, oljan, sockret, senapen och det sparade baconfettet (2 tsk) i en liten skål och blanda ordentligt.

Lägg spenaten i en salladsskål, tillsätt baconet och lökskivorna, häll över dressingen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Garnera med oliver.

Variera genom att lägga till 200 ml avrunna mandarinklyftor på burk, 1/2 cup smulad fetaost, en näve solrosfrön eller hårdkokta ägg och krutonger.