Svamp- och vitlökspannkakor

Svamp- och vitlökspannkakor

Förrätt

  • 6

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Mycket enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 250 g blandade vilda svampar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • Färsk parmesan

Förberedelse

Tillaga 6-8 pannkakor på traditionellt vis och håll dem varma på ett ugnssäkert serveringsfat i ugnen på 190°C.

Smält smöret i en stor stekpanna och sautera svamparna och vitlöken i 5 minuter

Tillsätt saltet, svartpepparn och persiljan och fortsätt steka i ytterligare någon minut

Dela upp fyllningen mellan pannkakorna. Rulla ihop och eller vik till små paket.

Pensla varje pannkaka med smält smör och strö över parmesan innan servering.