Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Lägg kycklingen i en stor tjockbottnad kastrull, och tillsätt tamarinden, ingefäran, den hackade chilin, löken, citrongräset och vitlöken.
Skiva korianderstjälkarna tunt och lägg ner i kastrullen, behåll bladen till senare.
Täck med vatten och tryck ner kycklingen med ett tungt lock eller en mindre kastrull som får plats inuti kastrullen. Koka upp och låt sjuda i 1 tim-1 tim 30 min. Ta sedan upp kycklingen och dra loss köttet med en gaffel.
Mosa ihop såsen och tillsätt kokosmjölken och en skvätt fisksås.
Lägg risnudlarna i en skål, häll kokande vatten över och lås stå i 3 minuter.
Blanda korianderbladen med den tunt skivade chilin.
Låt nudlarna rinna av och lägg dem på botten i på varje tallrik, och smaksätt med sojasås. Stapla kycklingen på toppen och häll över den silade såsen. Strö över chili- och korianderblandningen och häll på några droppar olivolja.