Tiramisu med vit chokladmousse

Tiramisu med vit chokladmousse

Efterrätt

  • 4

    Antal personer

  • Mellan

    Kostnad

  • Mellan

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

  • 4 h00

    Vilotid

Ingredienser

  • 8 Savoiardikex
  • Osötad kakao till garnering
  • 15 g Amaretto (eller rom)
  • 13 g socker
  • 140 g vit choklad
  • 25 g socker
  • 17 cl mjölk
  • 14 cl kyld vispgrädde
  • 14 g majsstärkelse
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 0,8 g agar-agarpulver

Förberedelse

Vit chokladmousse. Blanda sockret med äggulorna. Tillsätt majsstärkelsen som blandats med agar-agarpulvret och blanda ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt mjölken gradvis och smaksätt med vaniljfrön (dela på stjälken och skrapa av fröna). Häll smeten i en kastrull.

Koka på medelvärme under omröring tills den tjocknat. Sänk värmen. Lägg i den vita chokladen. Fortsätt att värma under omröring tills chokladen har smält. Täck med plastfolie (som ska vara i kontakt med moussens yta för att undvika skinnbildning). Låt moussen svalna (utan att ställa den i kylskåpet).

Vispa grädden. När den vita chokladmoussen är nästan kall, tillsätter du vispgrädden försiktigt i två omgångar. Häll krämen i en spritspåse. Låt den kylas helt i kylskåp. Värm kaffe och socker. Smaksätt med alkohol. Låt svalna.

Blötlägg kexen i kaffeblandningen och lägg dem i vackra ramekiner eller placera dem i en serveringsform. Ringla chokladmoussen över Savoradikexen.

Pudra kakaon över tiramisun precis innan servering.

Skala ananasen och ta bort det hårda mittpartiet. Skär i 8 skivor. Smält 30 g smör i en stekpanna. Tillsätt sockret. Bryn ananasskivorna.