Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Vilotid
Vit chokladmousse. Blanda sockret med äggulorna. Tillsätt majsstärkelsen som blandats med agar-agarpulvret och blanda ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt mjölken gradvis och smaksätt med vaniljfrön (dela på stjälken och skrapa av fröna). Häll smeten i en kastrull.
Koka på medelvärme under omröring tills den tjocknat. Sänk värmen. Lägg i den vita chokladen. Fortsätt att värma under omröring tills chokladen har smält. Täck med plastfolie (som ska vara i kontakt med moussens yta för att undvika skinnbildning). Låt moussen svalna (utan att ställa den i kylskåpet).
Vispa grädden. När den vita chokladmoussen är nästan kall, tillsätter du vispgrädden försiktigt i två omgångar. Häll krämen i en spritspåse. Låt den kylas helt i kylskåp. Värm kaffe och socker. Smaksätt med alkohol. Låt svalna.
Blötlägg kexen i kaffeblandningen och lägg dem i vackra ramekiner eller placera dem i en serveringsform. Ringla chokladmoussen över Savoradikexen.
Pudra kakaon över tiramisun precis innan servering.
Skala ananasen och ta bort det hårda mittpartiet. Skär i 8 skivor. Smält 30 g smör i en stekpanna. Tillsätt sockret. Bryn ananasskivorna.