Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Finriv det yttersta skalet på limen. Pressa ur limejuicen och ställ åt sidan. Blanda 1/2 tsk limeskal, vitlöken, olivoljan, kumminen, koriandern och lite peppar för att göra en paste. Avlägsna skinnet från tonfiskkotletterna.
Skölj och torkad dem med hushållspapper. Bre ut ett tunt lager av paste på bägge sidor av tonfisken.
Värm upp Tefalstekpannan tills thermospot ändrat färg. Lägg tonfiskkotletterna i stekpannan och tryck ner dem med en fiskstekspade så att de får vackra steklinjer.
Stek i 5 minuter, sänk värmen vid behov. Vänd kotletterna och stek i ytterligare 5 minuter tills fisken är genomstekt. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Servera genast på ett uppvärmt serveringsfat. Häll över limejuicen och den hackade koriandern. Garnera med limeskivorna.