Tonfiskkotletter med lime och koriander

Tonfiskkotletter med lime och koriander

Huvudrätt

  • 4

    Antal personer

  • Billigt

    Kostnad

  • Enkelt

    Svårighetsgrad

  • Förberedelsetid

  • Tillagningstid

Ingredienser

  • 4 x 110 g färska tonfiskkotletter
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta, krossad eller finhackad
  • 10 ml/2 tsk olivolja
  • 5 ml/1 tsk mald kummin
  • 5 ml/1 tsk malen koriander
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk limejuice
  • Färsk koriander
  • Limeklyftor

Förberedelse

Finriv det yttersta skalet på limen. Pressa ur limejuicen och ställ åt sidan. Blanda 1/2 tsk limeskal, vitlöken, olivoljan, kumminen, koriandern och lite peppar för att göra en paste. Avlägsna skinnet från tonfiskkotletterna.

Skölj och torkad dem med hushållspapper. Bre ut ett tunt lager av paste på bägge sidor av tonfisken.

Värm upp Tefalstekpannan tills thermospot ändrat färg. Lägg tonfiskkotletterna i stekpannan och tryck ner dem med en fiskstekspade så att de får vackra steklinjer.

Stek i 5 minuter, sänk värmen vid behov. Vänd kotletterna och stek i ytterligare 5 minuter tills fisken är genomstekt. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.

Servera genast på ett uppvärmt serveringsfat. Häll över limejuicen och den hackade koriandern. Garnera med limeskivorna.