Antal personer
Kostnad
Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Tillagningstid
Rösti: Tvätta, skala och riv potatisen. Krama försiktigt ur vätskan från den rivna potatisen. Krydda med salt och peppar och muskot (valfritt)
Hetta upp olja i en stekpanna. Forma fina rösti och stek på medelvärme, vänd när de blivit lätt bruna. Fortsätt steka och vänd regelbundet. Håll dem varma.
Bearnaisesås: Klarifiera smöret (smält det och skumma försiktigt bort det vita skummet som flyter på ytan, häll sedan det ljusgula smälta smöret i en annan behållare, utan den vita mjölken på botten - endast det ljusgula smälta smöret ska användas).
Lägg löken, vinägern, vinet och pepparn i en kastrull. Reducera tills vätskan nästan kokat bort, häll i 10 cl vatten och reducera igen. Låt svalna. Lägg i äggulorna och en matsked kallt vatten.
Värm på mycket låg värme, och vispa kraftigt tills äggulorna börjar koagulera och blir lätta och skummiga. Stäng av värmen.
Häll i smöret gradvis medan du vispar (som när man vispar majonnäs). Salta. Lägg i de hackade örterna.
Sista momentet: Stek köttbiffarna i en liten mängd mycket het olja. Vänd dem. När de är stekta efter dina önskemål, tillsätter du en kula smör och steker i ytterligare 1 minut genom att vända dem så att bägge sidor blir smörtäckta.
Servera köttbiffarna med röstin och såsen i en vacker såssnipa.